Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

“Görög saláta” recept laktózmentes “feta” sajttal

Nyomtatás Nyomtatás

görög saláta laktózmentes feta sajttal.jpgazaz olíva bogyós zöldség saláta, laktózmentes sajttal

Hozzávalók (2-4 adaghoz)

  • 1 doboz (200g) APETINA lactose free laktózmentes krémfehér sajt
  • 20-24 db mag nélküli fekete olíva bogyó
  • 1 kígyóuborka
  • 225 g koktél- vagy lucullus paradicsom
  • 1 db kisebb méretű vöröshagyma apróra vágva
  • extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál apróra vágott lapos levelű petrezselyem

Elkészítés:

  • Alaposan mossa meg az uborkát, paradicsomot és a petrezselymet, pucolja meg a vöröshagymát.
  • A vöröshagymát vékonyra szeletelje fel
  • Vágja fel hosszában az uborkát és kaparja ki a magját, majd darabolja fel kis kockákra.
  • Vágja félbe vagy mérettől függően negyedelje fel a paradicsomokat
  • A zöldségeket keverje össze egy tálban
  • Kockázza fel az Apetina laktózmentes krémfehér sajtot és az olíva bogyóval együtt óvatosan keverje el a zöldségekkel.
  • Ízlés szerint locsolja meg olívaolajjal
  • Tálalás előtt szórja rá az apróra vágott petrezselymet

Tudta, hogy

  • A salátára nem csak az ízélmény miatt érdemes extra szűz olíva olajat önteni, hanem a laktózmentes sajtban lévő zsírban oldódó vitaminok megfelelő felszívódását is biztosítja
  • Az eredeti feta sajtot (görög) kizárólag juhtejből, vagy juh-, és kecsketej keverékéből állítják elő, és az EU-ban földrajzi eredetvédelem illeti meg.
  • A krémfehér sajtok (laktózmentesek is) többnyire tehéntejből készülnek. A krémfehér elnevezés az utóbbi időben terjedt el, addig fetának nevezték, de a földrajzi eredetvédelem miatt új elnevezést kapott.

Tipp:

Az Apetina lactose free laktózmentes krémfehér sajt felhasználásának csak a képzelet szab határt. Ugyan úgy használható, mint a normál Apetina sajt, salátákhoz, egytálételekhez sőt rétest is készíthet belőle.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére