[1]azaz olíva bogyós zöldség saláta, laktózmentes sajttal
Hozzávalók (2-4 adaghoz)
- 1 doboz (200g) APETINA lactose free laktózmentes krémfehér sajt [2]
- 20-24 db mag nélküli fekete olíva bogyó
- 1 kígyóuborka
- 225 g koktél- vagy lucullus paradicsom
- 1 db kisebb méretű vöröshagyma apróra vágva
- extra szűz olívaolaj, ízlés szerint
- 2-3 evőkanál apróra vágott lapos levelű petrezselyem
Elkészítés:
- Alaposan mossa meg az uborkát, paradicsomot és a petrezselymet, pucolja meg a vöröshagymát.
- A vöröshagymát vékonyra szeletelje fel
- Vágja fel hosszában az uborkát és kaparja ki a magját, majd darabolja fel kis kockákra.
- Vágja félbe vagy mérettől függően negyedelje fel a paradicsomokat
- A zöldségeket keverje össze egy tálban
- Kockázza fel az Apetina laktózmentes krémfehér sajtot és az olíva bogyóval együtt óvatosan keverje el a zöldségekkel.
- Ízlés szerint locsolja meg olívaolajjal
- Tálalás előtt szórja rá az apróra vágott petrezselymet
Tudta, hogy
- A salátára nem csak az ízélmény miatt érdemes extra szűz olíva olajat önteni, hanem a laktózmentes sajtban lévő zsírban oldódó vitaminok megfelelő felszívódását is biztosítja
- Az eredeti feta sajtot (görög) kizárólag juhtejből, vagy juh-, és kecsketej keverékéből állítják elő, és az EU-ban földrajzi eredetvédelem illeti meg.
- A krémfehér sajtok (laktózmentesek is) többnyire tehéntejből készülnek. A krémfehér elnevezés az utóbbi időben terjedt el, addig fetának nevezték, de a földrajzi eredetvédelem miatt új elnevezést kapott.
Tipp:
Az Apetina lactose free laktózmentes krémfehér sajt felhasználásának csak a képzelet szab határt. Ugyan úgy használható, mint a normál Apetina sajt, salátákhoz, egytálételekhez sőt rétest is készíthet belőle.