Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Gyömbéres almalekvár – gasztroajándék tipp

Nyomtatás Nyomtatás

almalekvárHozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2 citrom leve
  • 12 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1  teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy lábasba tesszük és ráfacsarjuk a citromok levét.
Hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a vizet és feltesszük főni.
Amikor forrni kezd, hozzáadjuk az őrölt gyömbért, átkeverjük és közepes vagy annál alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Ha teljesen puha, botmixerrel beleturmixolunk, de úgy, hogy hagyunk benne kisebb darabokat.
Befőttes üvegekbe adagoljuk és szép papírral, szalaggal díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére