Gyömbéres almalekvár – gasztroajándék tipp
Nyomtatás- 1 kg alma
- 2 citrom leve
- 12 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy lábasba tesszük és ráfacsarjuk a citromok levét.
Hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a vizet és feltesszük főni.
Amikor forrni kezd, hozzáadjuk az őrölt gyömbért, átkeverjük és közepes vagy annál alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Ha teljesen puha, botmixerrel beleturmixolunk, de úgy, hogy hagyunk benne kisebb darabokat.
Befőttes üvegekbe adagoljuk és szép papírral, szalaggal díszítjük.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Kategória: Gasztroajándékok, Tippek