- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Gyömbéres almalekvár – gasztroajándék tipp

almalekvár [1]Hozzávalók:

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk.
Egy lábasba tesszük és ráfacsarjuk a citromok levét.
Hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a vizet és feltesszük főni.
Amikor forrni kezd, hozzáadjuk az őrölt gyömbért, átkeverjük és közepes vagy annál alacsonyabb lángon puhára főzzük.
Ha teljesen puha, botmixerrel beleturmixolunk, de úgy, hogy hagyunk benne kisebb darabokat.
Befőttes üvegekbe adagoljuk és szép papírral, szalaggal díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő