Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Gyömbéres leves – kókusztejszínnel

Nyomtatás Nyomtatás

gyömbéres citromos leves kókúsztejszínnelHozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 40 dkg (kb. 4db) csirkemell filé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 db kisebb fej karalábé
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • só, bors
  • 2-3 csipet őrölt chili
  • 1 citrom héja és facsart leve
  • kb. 2 cm hámozott gyömbér
  • 2,5 dl ALPRO kókusz-főzőkrémmel “kókusztejszín”

Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk és felkockázzuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.
A hámozott gyömbért és vékony karikákra vágjuk, az alaposan megmosott citrom héját néhány nagyobb darabban lefejtjük, levét kifacsarjuk.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és lefedve 10-12 percig főzzük közepes lángon.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket,  a gyömbért, a citromhéjat és 2 dl vizet adunk hozzá.
Sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a 2-3 csipet őrölt chilit is.
Fedő alatt kb. 25 percig főzzük.
Ha a csirke és a zöldségek is megpuhultak, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a kókusztejszínt és a citrom facsart levét is, összekeverjük és tálalhatjuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Nehézségi szint:  könnyű

A gyömbéres leves recept tejmentes így laktózérzékenység és tejfehérje allergia esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.

A gyömbéres leves további előnye még hogy a felhasznált zöldségeknek magas a vitamin, az ásványi anyag és rosttartalma.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére