- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Gyömbéres leves – kókusztejszínnel

gyömbéres citromos leves kókúsztejszínnel [1]Hozzávalók 3-4 adaghoz:

Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk és felkockázzuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.
A hámozott gyömbért és vékony karikákra vágjuk, az alaposan megmosott citrom héját néhány nagyobb darabban lefejtjük, levét kifacsarjuk.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és lefedve 10-12 percig főzzük közepes lángon.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket,  a gyömbért, a citromhéjat és 2 dl vizet adunk hozzá.
Sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a 2-3 csipet őrölt chilit is.
Fedő alatt kb. 25 percig főzzük.
Ha a csirke és a zöldségek is megpuhultak, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a kókusztejszínt és a citrom facsart levét is, összekeverjük és tálalhatjuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Nehézségi szint:  könnyű

A gyömbéres leves recept tejmentes így laktózérzékenység és tejfehérje allergia [3] esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.

A gyömbéres leves további előnye még hogy a felhasznált zöldségeknek magas a vitamin, az ásványi anyag és rosttartalma.