- 40 dkg (kb. 4db) csirkemell filé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 db közepes méretű sárgarépa
- 1 db kisebb fej karalábé
- 1 db petrezselyemgyökér
- só, bors
- 2-3 csipet őrölt chili
- 1 citrom héja és facsart leve
- kb. 2 cm hámozott gyömbér
- 2,5 dl ALPRO kókusz-főzőkrémmel „kókusztejszín” [2]
Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk és felkockázzuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk.
A hámozott gyömbért és vékony karikákra vágjuk, az alaposan megmosott citrom héját néhány nagyobb darabban lefejtjük, levét kifacsarjuk.
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és lefedve 10-12 percig főzzük közepes lángon.
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a gyömbért, a citromhéjat és 2 dl vizet adunk hozzá.
Sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk a 2-3 csipet őrölt chilit is.
Fedő alatt kb. 25 percig főzzük.
Ha a csirke és a zöldségek is megpuhultak, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a kókusztejszínt és a citrom facsart levét is, összekeverjük és tálalhatjuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Nehézségi szint: könnyű
A gyömbéres leves recept tejmentes így laktózérzékenység és tejfehérje allergia [3] esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.
A gyömbéres leves további előnye még hogy a felhasznált zöldségeknek magas a vitamin, az ásványi anyag és rosttartalma.