Gyors gyümölcspite laktózmentesen
Nyomtatás- 300 g meggy
- 3 db M-es méretű tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 150 g kristálycukor
- 80 g búzaliszt
- 300 g laktózmentes natúr joghurt
- fél csomag őrölt fahéj (elhagyható)
- laktózmentes vaj + zsemlemorzsa a formához
A gyümölcspite elkészítése:
- A meggyet mossuk meg, magozzuk ki és jól csepegtessük le.
- Egy tálba szórjuk bele az őrölt fahéjat, majd hempergessük meg benne az előkészített meggyet.
- A formát vékonyan vajazzuk ki, majd szórjuk meg egy kevés zsemlemorzsával, vagy liszttel (éppen csak annyira, hogy befedje a vajat).
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A tojásokat mossuk meg, egyesével üssük fel, majd válasszuk szét. A sárgáját keverjük ki a kristálycukorral, a fehérjét pedig verjük fel kemény habbá.
- A tojás sárgájához keverjük hozzá a vaníliaromát, a kimért lisztet és a joghurtot, majd keverjük egynemű masszává, végül óvatosan forgassuk bele a kemény habbá vert fehérjét is.
- A masszát öntsük az előkészített formába, majd a fahéjas meggyeket halmozzuk a masszára ízlés szerint eligazítva.
- A süteményt helyezzük a sütőbe, majd kb. 20 perc alatt süssük készre. (Akkor van kész, ha a teteje enyhén barna, közepe pedig ragacsos lesz.)
- A kész süteményt hagyjuk kissé kihűlni, majd tálalhatjuk is!
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Címke: búzaliszt cukor fahéj fahéjas laktózmentes joghurt laktózmentes vaj magozott meggy tojás vaníla