[1]Hozzávalók 18 cm átmérőjű sütőformához (26 cm-eshez a megadott mennyiség dupláját kell venni):
2 db tojás
90 g cukor
75 g szójamargarin
130 g búzaliszt
70 g kukoricaliszt
fél teáskanál sütőpor
1,5 dl ALPRO kókuszital
A teasütemény tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál étolaj
3-4 evőkanál mandula-lapocska
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a margarint megolvasztjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A liszteket összekeverjük a sütőporral.
A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájás tál tartalmához, majd belekeverjük a kókuszitalt is, végül pedig óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
A masszát lyukas közepű, margarinnal kikent formába kanalazzuk és 160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük – a végén tűpróbával teszteljük (lehet, hogy a teteje picit repedezni fog, de ez nem gond).
Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét és elkeverünk benne egy mokkáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk.
Megszórjuk mandulalapocskákkal és hűvös helyen hagyjuk dermedni.
Elkészítési idő: 20 perc + hűlési idő
Teasütemény receptünk tejmentes, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások [2] diétájába is beilleszthető.