- 250 g laktózmentes túró
- 250 g laktózmentes natúr joghurt
- 10 levél medvehagyma
- 1 teáskanál metélőhagyma (friss, vagy szárított)
- 1 teáskanál petrezselyem (friss vagy szárított)
- 1 teáskanál facsart citrom
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A túrót villával törjük át alaposan, majd keverjük össze a joghurttal.
- A fokhagymát pucoljuk meg, majd nyomjuk át fokhagymanyomón és alaposan keverjük el a krémben.
- Facsarjunk bele egy kevés citromlevet, valamint ízesítsük a frissen aprított, vagy szárított zöldfűszerekkel. A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk apróra és adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.
- Tálalásig tegyük hűtőbe. Legjobb, ha 1-2 órával a fogyasztás előtt elkészítjük, így jobban összeérnek az ízek.
- + ötlet: Készítsük el a laktózmentes minikifliket [2] is mellé, a siker garantált lesz!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítés: 5 perc, hűtés 1-2 óra
Nehézségi szint: kezdő
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [3] oldal tulajdonosa jelenítette meg.