Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Házi diós-barackos tejmentes szaloncukor

Nyomtatás Nyomtatás

diós tejmentes szaloncukor receptHozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 teáskanál baracklekvár (fokozatosan hozzáadva)

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • pár csepp étolaj

Elkészítés:

A darált dióhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és 3 teáskanál lekvárt és összegyúrjuk.
Ha nem áll össze, akkor adjunk még hozzá egy pici lekvárt.
Akkor jó, ha formázható a massza.
Ha kész, hűtőbe tesszük fél órára.
A hűtőből elővéve kis nudlikat formázunk a masszából és visszatesszük a hűtőbe újabb fél órára.
Az étcsokoládét vízgőg fölött megolvasztjuk és hozzáadunk pár csepp étolajat.
A megformázott,  hideg diós “nudlikat” két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokoládéban, úgy, hogy mindenhol érje.
Lecsepegtetjük a felesleget és sütőpapíros tálcára helyezzük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A kész szaloncukrokat selyempapírba és csomagolópapírba csomagoljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc + pihentetési idő

Nehézségi szint: közepes

Ajándékba, vagy a karácsonyfára – tejmentes szaloncukor recept.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére