- 20 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 4 teáskanál baracklekvár (fokozatosan hozzáadva)
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- pár csepp étolaj
Elkészítés:
A darált dióhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és 3 teáskanál lekvárt és összegyúrjuk.
Ha nem áll össze, akkor adjunk még hozzá egy pici lekvárt.
Akkor jó, ha formázható a massza.
Ha kész, hűtőbe tesszük fél órára.
A hűtőből elővéve kis nudlikat formázunk a masszából és visszatesszük a hűtőbe újabb fél órára.
Az étcsokoládét vízgőg fölött megolvasztjuk és hozzáadunk pár csepp étolajat.
A megformázott, hideg diós “nudlikat” két kiskanál segítségével megmártjuk az olvasztott csokoládéban, úgy, hogy mindenhol érje.
Lecsepegtetjük a felesleget és sütőpapíros tálcára helyezzük, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A kész szaloncukrokat selyempapírba és csomagolópapírba csomagoljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc + pihentetési idő
Nehézségi szint: közepes