Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Hideg kókuszos málnaleves

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes málnaleves receptHozzávalók:

A tálaláshoz:

Elkészítés:

  • A málnát megmossuk, 5 dkg-ot félre teszünk a többit egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk.
  • Ekkor hozzáadjuk a kókusz-mandulaitalt, a kókusztejszínt (főzőkrémet) és a laktózmentes joghurtot, majd botmixerrel turmixoljuk.
  • Ha kész, behűtjük.
  • Tálaláskor a friss málnával megszórva tálaljuk.
    Ízlés szerint palacsintát tépkedünk apró darabokra és ezt is rászórhatjuk.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Tipp:

  1. A kókuszos-mandulás ital helyett használhatunk laktózmentes tehéntejet is.
  2. A kókusztejszín helyett laktózmentes habtejszínt – nem felverve

Tápanyag tartalom:

Energia 750 kJ /179 kcal
Fehérje 3,4 g
Zsír 6,1 g
  amelyből telített zsírsavak 3,4 g
Szénhidrát 26,7 g
  amelyből cukrok 25,2 g

A receptet lektorálta és a tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.