Hideg kókuszos málnaleves
Nyomtatás- 60 dkg friss málna
- 6 dl ALPRO kókusz-mandulaital
- 1 dl ALPRO kókusz főzőkrém – kókusztejszín
- 1 dl laktózmentes joghurt vagy növényi joghurtalternatíva
- 3 evőkanál (kb. 60g) cukor (3 ek. méz/más édesítő)
A tálaláshoz:
- esetleg palacsinta
Elkészítés:
- A málnát megmossuk, 5 dkg-ot félre teszünk a többit egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral és 10 percig állni hagyjuk.
- Ekkor hozzáadjuk a kókusz-mandulaitalt, a kókusztejszínt (főzőkrémet) és a laktózmentes joghurtot, majd botmixerrel turmixoljuk.
- Ha kész, behűtjük.
- Tálaláskor a friss málnával megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint palacsintát tépkedünk apró darabokra és ezt is rászórhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tipp:
- A kókuszos-mandulás ital helyett használhatunk laktózmentes tehéntejet is.
- A kókusztejszín helyett laktózmentes habtejszínt – nem felverve
Tápanyag tartalom:
Energia | 750 kJ /179 kcal |
Fehérje | 3,4 g |
Zsír | 6,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,4 g |
Szénhidrát | 26,7 g |
amelyből cukrok | 25,2 g |
A receptet lektorálta és a tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Kategória: Gyors ételek, Levesek