[1]Hozzávalók (1 nagyobb, vagy 2 kisebb adaghoz):
- 50 g bébispenót
- 20 g szeletelt mandula
- 3 teáskanál balzsamecet
- 1 evőkanál napraforgómag
- 4 szem eper
Az ínyenc saláta elkészítése:
- A bébispenótot és az epret alaposan mossuk meg.
- A spenótot halmozzuk rá a tányérra.
- A szeletelt mandulát mérjük ki, majd egy teflon serpenyőben 2-3 perc alatt szárazon pirítsuk meg, míg aranybarna nem lesz. (Aki szeretné, egy teáskanál mézzel még jobban megbolondíthatja a mandulaszeleteket pirítás közben.)
- Az így elkészített pirított mandulát keverjük össze az 1 evőkanál napraforgómaggal és szórjuk a leterített bébispenótra.
- A megmosott epreket vágjuk fel vékony szeletekre, majd ízlés szerint halmozzuk az előkészített alapanyagokra.
- Az egészet öntsük le egy kevés balzsamecettel és már tálalhatjuk is.
- Fogyasztható önmagában tízóraiként, előételként, vagy akár uzsonnára is, de egy kevés körettel és grillezett hússal együtt tálalva kiegészítheti a főétkezésünket is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: Kezdő
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!