Ízletes laktózmentes vacsora – sonkával és tojással sült cukkini
Nyomtatás- 80 g cukkini (10 vékony szeletre vágva)
- 20 g prosciutto sonka (2 vékony szelet)
- 30 g laktózmentes ementáli sajt
- 2 db közepes méretű tojás
- ízlés szerint fokhagyma, bazsalikom, só
- kevés laktózmentes vaj vagy margarin a forma kikenéséhez
Elkészítés (1 darab 12-15 cm-es kerek forma):
- A sütőt melegítsük elő 180 °C -ra.
- A formát vékonyan kenjük ki margarinnal.
- A cukkinit mossuk meg, majd vágjunk belőle kb. 10 vékony (0,5 cm-es) szeletet. A cukkini szeletek tetejét enyhén dörzsöljük be fokhagymagerezddel, szórjunk rá friss bazsalikomot, kevés sót, borsot.
- Reszeljük le a sajtot. A forma aljára helyezzünk a cukkini felét, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Fektessük rá a maradék cukkini karikákat, majd tegyük rá a 2 szelet sonkát.
- Tetejére üssünk 2 db megmosott tojást és már tehetjük is a sütőbe.
- 15 perc alatt süssük készre, majd tálalhatjuk is!
TIPP: Pirítóst ajánlunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 163 kcal/ 668,3 kJ |
Fehérje | 12,7 g |
Zsír | 10,8 g |
Szénhidrát | 2,6 g |
Élelmi rost | 0,4 |
A laktózmentes vacsora receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. Lektorálta Nógrádi Katalin dietetikus.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát