Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Jamie OIiver kedvenc spagettije

Nyomtatás Nyomtatás

jamie oliver spagetti laktózmentes receptHozzávalók:

  • 350g spagetti (száraz) tészta
  • 2-2,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • egy csokor friss bazsalikom
  • 3 x 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • tengeri só és frissen őrölt bors
  • néhány darab friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  • Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a fokhagymát és az edényt rázogatva néhány perc alatt illatosra pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomot, és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a paradicsom darabokat.
    Sózzuk, borsozzuk, majd ha felforrt, még 4-5 percig rotyogtatjuk.
  • A közben „al dente” (haraphatóra) megfőzött tésztára adagoljuk a szószt és friss bazsalikomokkal megszórva tálaljuk.
    (A paradicsomszósz tiszta üvegben a hűtőben tárolva eláll legalább egy hétig, pizza szószként, vagy akár húsok mellé is felhasználhatjuk)
    .

Elkészítési idő: kb.35 perc

Nehézségi szint: kezdő

1 adag tápanyagtartalma (5 főre készítve)

Energia 1394/340 kcal
Fehérje 12,2 g
Zsír 9,28 g
amelyből telített zsírsavak 1,4 g
Szénhidrát 57,6 g
amelyből cukrok 24,6 g

A tápérték számítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére