Jamie OIiver kedvenc spagettije
Nyomtatás- 350g spagetti (száraz) tészta
- 2-2,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 5 gerezd felaprított fokhagyma
- egy csokor friss bazsalikom
- 3 x 400 g konzerv darabolt paradicsom
- tengeri só és frissen őrölt bors
- néhány darab friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a fokhagymát és az edényt rázogatva néhány perc alatt illatosra pirítjuk.
- Hozzáadjuk a bazsalikomot és a paradicsomot, és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a paradicsom darabokat.
Sózzuk, borsozzuk, majd ha felforrt, még 4-5 percig rotyogtatjuk. - A közben „al dente” (haraphatóra) megfőzött tésztára adagoljuk a szószt és friss bazsalikomokkal megszórva tálaljuk.
(A paradicsomszósz tiszta üvegben a hűtőben tárolva eláll legalább egy hétig, pizza szószként, vagy akár húsok mellé is felhasználhatjuk).
Elkészítési idő: kb.35 perc
Nehézségi szint: kezdő
1 adag tápanyagtartalma (5 főre készítve)
Energia | 1394/340 kcal |
Fehérje | 12,2 g |
Zsír | 9,28 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,4 g |
Szénhidrát | 57,6 g |
amelyből cukrok | 24,6 g |
A tápérték számítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte.
Kategória: Gyors ételek, Klasszikus receptek