Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Joghurtos lilakáposztasaláta – laktózmentes recept

Nyomtatás Nyomtatás

Joghurtos lilakáposztasaláta laktózmentes receptHozzávalók 6 főre:

  • 1 közepes méretű lilakáposzta (kb. 900 g)
  • 1 közepes fej lilahagyma (kb. 50 g)
  • 250 g laktózmentes natúr joghurt
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 púpozott evőkanál (30 g) natúr tökmag

Elkészítés:

  • A lilakáposztát alaposan mossuk meg, majd külső leveleit távolítsuk el, vágjuk ketté. Torzsáját vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony csíkokra kés vagy gyalu segítségével.
  • Szórjuk meg kevés sóval, majd fél órára takarjuk le. Az idő teleltével a káposztát kissé nyomkodjuk ki és öntsük le a levét.
  • A joghurtot keverjük ki a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd keverjük össze a salátát alaposan.
  • Tegyük be a hűtőbe tálalásig, de legalább fél órára!
  • Tálaláskor szórjuk meg tökmaggal.

Tipp: Gazdagíthatjuk laktózmentes lágy sajttal (FETA jellegű) is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egész adag
Energia 90,* kcal/ 372,7 kJ
Fehérje 5,5 g
Zsír 1,9 g
Szénhidrát 12,4 g
Élelmi rost 4,1 g

A lilakáposztasaláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére