- 1 közepes méretű lilakáposzta (kb. 900 g)
- 1 közepes fej lilahagyma (kb. 50 g)
- 250 g laktózmentes natúr joghurt
- fél citrom reszelt héja és leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál só
- 1 púpozott evőkanál (30 g) natúr tökmag
Elkészítés:
- A lilakáposztát alaposan mossuk meg, majd külső leveleit távolítsuk el, vágjuk ketté. Torzsáját vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony csíkokra kés vagy gyalu segítségével.
- Szórjuk meg kevés sóval, majd fél órára takarjuk le. Az idő teleltével a káposztát kissé nyomkodjuk ki és öntsük le a levét.
- A joghurtot keverjük ki a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd keverjük össze a salátát alaposan.
- Tegyük be a hűtőbe tálalásig, de legalább fél órára!
- Tálaláskor szórjuk meg tökmaggal.
Tipp: Gazdagíthatjuk laktózmentes lágy sajttal [2] (FETA jellegű) is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 35 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egész adag | |
Energia | 90,* kcal/ 372,7 kJ |
Fehérje | 5,5 g |
Zsír | 1,9 g |
Szénhidrát | 12,4 g |
Élelmi rost | 4,1 g |
A lilakáposztasaláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [3] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.