Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Karácsonyi melengető laktózmentes reggeli

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes reggeliAz ünnepek alatt különösen jólesik a meleg reggeli, főleg, ha a meleg reggelink a kedvenc karácsonyi ízekkel gazdagodik és laktózmentes, hogy az erre érzékenyek is fogyaszthassák.

Hozzávalók:

  • 3 dl ALPRO mandulaital
  • 3 dl víz
  • 7 dkg búzadara
  • 1-2 csapott evőkanál (4 dkg) cukor
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 nagyobb narancs reszelt héja

A laktózmentes reggeli elkészítése:

  • A mandulaitalt és a vizet egy lábasba öntjük és felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot és alacsony lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik. (Akkor jó, ha egy kicsit még híg, nem teljesen sűrű.).
  • Hozzákeverünk 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket, majd kis tálkákba adagoljuk.
  • Meghintjük a tetejét is mézeskalácsfűszerrel – csak enyhén – narancshéjat reszelünk rá és aszalt vörös áfonyával szórjuk meg.
  • Azonnal, még melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban 3 adag
készítésekor
4 adag
készítésekor
Energia 752,4 kJ / 188,1 kcal 566,8 kJ / 141,7 kcal
Fehérje 2,6 g 2,0g
Zsír 0,5 g 0,4 g
  amelyből telített zsírsavak 0,1 g 0 g
Szénhidrát 44,2 g 33,0 g
  amelyből cukrok 24,9 g 18,7 g
Élelmi rost 1,5 g 1,2 g

A karácsonyi melengető laktózmentes reggeli receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére