Kinder tejszelet laktózmentesen
NyomtatásA kakaós piskótalapok között finom tejszínes réteg – ez adja a Kinder tejszelet utánérzést. Aki a bolti édességet szereti, de nem kapható tejcukormentesen, ezt a süteményt is szeretni fogja. Az édesség szerencsére elkészíthető laktózmentesen is.
Hozzávalók kb. 24×20 cm-es adaghoz (20 – 25 kockára vágva)
- 4 db közepes (M-es) méretű tojás
- 7 dkg cukor
- 7 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1cs (10 g) sütőpor
A krémhez:
- 6 dl laktózmentes habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 3 tasak (30 g) habfixáló
Elkészítés:
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
- A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C fokon kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, az egyik lapra ráhalmozzuk a tejszínhabot, elegyengetjük, elsimítjuk, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot.
- Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, majd óvatosan, apró mozdulatokkal haladva felszeleteljük.
Nehézségi fok: könyvű
Elkészítési idő: 40 perc + hűtési idő
Tápanyag tartalom
20 kocka készítése esetén |
25 kocka készítése esetén |
|
Energia | 788,4 kJ / 192,3 kcal | 632,2 kJ /154,2 kcal |
Fehérje | 12,0 g | 9,6 g |
Zsír | 10,1 g | 8,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 6,4 g | 5,1 g |
Szénhidrát | 12,0 g | 9,6 g |
amelyből cukrok | 7,5 g | 6,0 g |
Élelmi rost | 0,2 g | 0,1 g |
A laktózmentes Kinder tejszelet receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.
Kategória: Laktózmentes édességek, Tippek, Ünnepi receptek