Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Klasszikus francia lecsó: ratatouille

Nyomtatás Nyomtatás

ratatouille lecsó receptHozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 fej (150 g) lilahagyma
  • 3 gerezd (30 g) fokhagyma
  • 1 db (80 g) kaliforniai paprika
  • 1 db nagyobb (500 g) padlizsán
  • 2 kisebb (500 g) cukkini
  • 3-3,5 dl víz
  • 5 db (300 g) paradicsom
  • 1-2 csapott teáskanál. só
  • 1 csapott teáskanál szárított oreganó
  • kevés őrölt fekete bors

 Elkészítés:

  • A hagymákat (lilahagymát és fokhagymát) apróra vágjuk és egy nagy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk.
  • Közben feldaraboljuk a paprikát, padlizsánt, cukkinit, és azt is hozzáadjuk, így együtt is pároljuk 5-6 percig.
  • Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, felöntjük a vízzel, fűszerezzük, összeforgatjuk, és fedő alatt 50-60 percig takaréklángon időnként megkevergetve főzzük.

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban

Energia 1334,1 kJ / 325,4 kcal
Fehérje 10,5 g
Zsír 16,6g
  amelyből telített zsírsavak 2,4 g
Szénhidrát 31,2 g
  amelyből cukrok 14,3g
Rost 12,4 g

A lecsó receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére