Klasszikus palacsinta – tejmentes recept
NyomtatásHozzávalók kb. 25 db palacsintához:
- 2 db tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 6 dl ALPRO mandulaital
- 3 dl szénsavas ásványvíz/szóda
- 4 evőkanál étolaj
- 430 g liszt
- Kevés étolaj a sütéshez.
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
- kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat kikeverjük a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a mandulaitalt, az ásványvizet és az étolajat és elkeverjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 15-20 percig állni hagyjuk.
- Serpenyőben pár csepp étolajat felhevítünk, majd 1 merőkanálnyi masszát belecsorgatunk és néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
- A kész palacsintákat lekvárral kenjük meg, vagy kakaóporral szórjuk meg és feltekerjük.
Tej helyett mandulaitalt használtunk a recept elkészítése során, ezért az így készült palacsinta tejfehérje és tejcukor mentes, tehát