- 200g zab vagy graham keksz morzsa
- 100g laktózmentes vaj
- 450g laktózmentes krémsajt (3 tégely Arla lactofree 150g [2])
- 60g kristálycukor
- 1 teáskanál valódi vanília kivonat
- 245ml laktózmentes habtejszín
- 1/2 dl frissen facsart citromlé
- citrom héj reszelék (díszítéshez)
Elkészítés:
- Egy tortaformába aljába szórja bele a kekszmorzsát, amelyre öntse rá az olvasztott LM vajat. Kicsit nyomkodja le egy kanállal a keksz alapot a tortaforma aljára.
- Keverje el keverőkanállal (nem géppel) a LM krémsajtot, majd lassan keverje hozzá a cukrot, citromlevet és a vanília kivonatot
- Egy tiszta és lehűtött edényben verje fel a LM habtejszínt, amíg kemény habot nem kap.
- A felvert tejszínhabot óvatosan keverje el a sajtkrémes masszával.
- A tortaformában lévő keksz alapra óvatosan öntse rá a krémet
- Tálalás előtt 4-6 órára tegye a hűtőszekrénybe!
Elkészítési idő: 45 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő