Kókuszfagyi tejmentesen
Nyomtatás- 300 ml ALPRO kókusz főzőkrém („kókusztejszín”)
- 50 g (2 csapott és még egy fél evőkanál) cukor
- 20 g (1 evőkanál) kukoricaliszt
- 16 g (3 csapott evőkanál) kókuszreszelék
A tálaláshoz:
- kókuszchips
- laktózmentes étcsokoládé
Elkészítés:
- a kókusztejszínből 0,5 dl-t egy pohárba öntünk, hozzáadjuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük
- a többi kókusztejszínt lábasba öntjük a cukorral együtt és közepes lángon melegíteni kezdjük
- ha már kezd forrni, hozzáadjuk a kukoricaliszttel kikevert maradék tejszínt és kevergetve főzzük 10-12 percig, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, jól elkeverjük és további 5 percig főzzük
- ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a lángot és hűlni hagyjuk
- ha teljesen kihűlt (csak akkor!), műanyagdobozba zárjuk és mélyhűtőbe tesszük. 2-3 óránként beleturmixolunk (összesen 3x), majd hagyjuk megfagyni
- kókuszcships-szel és aprított étcsokoládéval megszórva tálaljuk
Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor díszítés nélkül számolva
Energia | 926 kJ / 226 kcal |
Fehérje | 1,6 g |
Zsír | 16 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,2 g |
Szénhidrát | 17,8 g |
amelyből cukrok | 13,9 g |
rost | 1,0 g |
A tejmentes kókuszfagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.
- Címke: cukor étcsokoládé fagyi recept kókuszchips kókuszreszelék kókusztejszín kukoricaliszt tejmentes