Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Kókuszfagyi tejmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

tejmentes kókuszfagyi receptHozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 300 ml ALPRO kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”)
  • 50 g (2 csapott és még egy fél evőkanál) cukor
  • 20 g (1 evőkanál) kukoricaliszt
  • 16 g (3 csapott evőkanál) kókuszreszelék

A tálaláshoz:

  • kókuszchips
  • laktózmentes étcsokoládé

Elkészítés:

  • a kókusztejszínből 0,5 dl-t egy pohárba öntünk, hozzáadjuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük
  • a többi kókusztejszínt lábasba öntjük a cukorral együtt és közepes lángon melegíteni kezdjük
  • ha már kezd forrni, hozzáadjuk a kukoricaliszttel kikevert maradék tejszínt és kevergetve főzzük 10-12 percig, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, jól elkeverjük és további 5 percig főzzük
  • ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a lángot és hűlni hagyjuk
  • ha teljesen kihűlt (csak akkor!), műanyagdobozba zárjuk és mélyhűtőbe tesszük. 2-3 óránként beleturmixolunk (összesen 3x), majd hagyjuk megfagyni
  • kókuszcships-szel és aprított étcsokoládéval megszórva tálaljuk

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor díszítés nélkül számolva

Energia  926 kJ / 226 kcal
Fehérje 1,6 g
Zsír 16 g
  amelyből telített zsírsavak 8,2  g
Szénhidrát 17,8 g
  amelyből cukrok 13,9  g
rost 1,0 g

A tejmentes kókuszfagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , , ,

ugrás az oldal tetejére