A kókuszkocka is egy klasszikus recept, amely minden receptgyűjteményben kötelező darab.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 db tojás
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg laktózmentes margarin
3 evőkanál méz
2 dl rizsital
40 dkg búzaliszt
1 tasak sütőpor
A bevonathoz:
15 dkg laktózmentes margarin
15 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
pár csepp rumaroma
0,5 dl + 3 evőkanál rizsital
10-15 dkg kókuszreszelék
A margarint enyhén megolvasztjuk és kikeverjük a tojásokkal és a cukrokkal.
Hozzáadjuk a mézet és a rizsitalt és összekeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elegyített lisztet és simára keverjük a masszát.
Közepes méretű sütőformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük az alaptésztát.
180 fokon kb. 25 percig sütjük (tűpróbával teszteljük).
Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt a tészta, 3-4 cm oldalú kockákra vágjuk.
Elkészítjük a kakaós krémet: kis lábasban megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a rizsitalt, a rumaromát, a porcukrot és a kakaóport és simára keverjük.
Egy mélytányérba kiöntjük a kókuszreszeléket.
A tésztából vágott kockákat megmártjuk a kakaós mázban és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
És mint minden alkalommal, most is jelezzük, hogy a laktózmentesen készült ételek ugyan olyan finomak, mint hagyományos módon készült változataik és nem csak laktózérzékenyek fogyaszthatják őket.