Kókuszos – ananászos-sütemény – tejmentes recept kókusztejszínnel
NyomtatásHozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 4 db M-es (*közepes) méretű tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6 evőkanál ALPRO kókuszos-főzőkrém „kókusztejszín”
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg búzaliszt
- 1 tasak sütőpor
- 30 dkg ananász (konzerv, nettó súly)
A forma kikenéséhez:
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 1-2 evőkanál búzaliszt
Elkészítés:
A tojásokat egyesével felütjük és egy tálba öntjük őket.
Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és habosra keverjük.
Elkeverjük benne a kókusztejszínt is.
A lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk és alaposan összekeverjük.
Kókuszzsírral kikent és liszttel körbeszórt 26 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk a masszát és elegyengetjük.
A lecsepegtetett ananászdarabokkal megszórjuk a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 30 percig sütjük.
Tűpróbával teszteljük.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Nehézségi szint: könnyű
A kókusztejszín kifejezés ne tévesszen meg senkit, a név csak a felhasználhatóságra utal, de a tehéntejhez nincs köze. Tisztán növényi termék.
Az ananász kis mennyiségű B-, C-, E-vitamin, folsav, és ásványi anyagok forrása. Rosttartalma segíti a székrekedés megelőzését. Bromelin (fehérjebontó enzim) tartalma serkenti az emésztést, jó hatású fogyókúrában.
Tejmentes süti receptünket tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is egyaránt fogyaszthatják, mert tejalkotót nem tartalmaz.
* Tudta, hogy a tojások méretezése hasonló a ruhákéhoz?
Kategória: Gyors ételek, Laktózmentes édességek