Kókuszos vaníliakrém karamellizált mangóval – laktózmentes
NyomtatásHozzávalók 2-3 adaghoz:
1 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 rúd vanília
2,5 dl rizsital
1 púpozott evőkanál búzaliszt
1-1,5 evőkanál kókuszreszelék
A mangóhoz:
1 db mangó
3 evőkanál cukor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
A vaníliarudat kettéhasítjuk és egy kés hegyével kikaparjuk a magjait és a tojássárgájához adjuk.
Beleöntjük a rizsitalt és elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
Lábasba öntjük a keveréket és közepes lángon, sűrűn kevergetve 10-12 percig főzzük, közben besűrűsödik. Ha már sűrűbb, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és lehúzzuk a tűzhelyről.
Hűlni hagyjuk.
A mangót megmossuk, majd levágunk belőle egy szeletet, kereszteben és hosszában beirdaljuk, majd kihajtjuk és levágjuk a kockákat.
A cukrot egy kis lábasba öntjük és közepes lángon melegíteni kezdjük. Pár perc elteltével karamellizálódik a cukor, ekkor adjuk hozzá a mangókockákat és forgassuk meg benne, majd húzzuk le a tűzhelyről.
A kihűlt krémet kis poharakba kanalazzuk, tetejükre a karamellizált mangót adagoljuk.
Elkészítési idő: 25 perc + 1 óra hűtési idő