Különleges laktózmentes zöldborsófőzelék
Nyomtatás- 400 g zöldborsó
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- 20 g búzaliszt (2 evőkanál) – együttes gluténérzékenység esetén kukoricaliszt
- 6 dl 1,5%-os laktózmentes tej
- 2 evőkanál kókuszkrém (elhagyható)
- marék felaprított medvehagyma
- só
Elkészítés:
- A zöldborsót enyhén pirítsuk futtassuk meg a felforrósított olajon, majd a medvehagymával együtt pároljuk puhára úgy, hogy folyamatosan egy kevés vizet aláöntünk.
- Ha a zöldborsó megpuhult, de még enyhén roppanós, pirítsuk zsírjára, majd hintsük meg 2 evőkanál liszttel és alaposan keverjük el.
- Öntsük fel a hideg tejjel és keverjük simára. Főzzük tovább lassú tűzön addig, míg a liszt íze el nem fő (kb. 5 perc), végül keverjük hozzá a kókuszkrémet, végül szórjuk meg egy kevés medvehagymával díszítésképpen.
- Grillezett virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkozólag
Egész adag | Egy adag | |
Energia | 829 kcal /3465 kJ | 414,5 kcal /1732,5 kJ |
Fehérje | 51 g | 25,5 g |
Zsír | 28 g | 14 g |
Szénhidrát | 88 g | 44 g |
Élelmi rost | 18 g | 9 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!