Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Különleges laktózmentes zöldborsófőzelék

Nyomtatás Nyomtatás

Különleges zöldborsófőzelék laktózmentes receptHozzávalók 2 személyre:

  • 400 g zöldborsó
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g búzaliszt (2 evőkanál) – együttes gluténérzékenység esetén kukoricaliszt
  • 6 dl 1,5%-os laktózmentes tej
  • 2 evőkanál kókuszkrém (elhagyható)
  • marék felaprított medvehagyma

Elkészítés:

  • A zöldborsót enyhén pirítsuk futtassuk meg a felforrósított olajon, majd a medvehagymával együtt pároljuk puhára úgy, hogy folyamatosan egy kevés vizet aláöntünk.
  • Ha a zöldborsó megpuhult, de még enyhén roppanós, pirítsuk zsírjára, majd hintsük meg 2 evőkanál liszttel és alaposan keverjük el.
  • Öntsük fel a hideg tejjel és keverjük simára. Főzzük tovább lassú tűzön addig, míg a liszt íze el nem fő (kb. 5 perc), végül keverjük hozzá a kókuszkrémet, végül szórjuk meg egy kevés medvehagymával díszítésképpen.
  • Grillezett virslivel vagy tükörtojással tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkozólag

Egész adag Egy adag
Energia 829 kcal /3465 kJ 414,5 kcal /1732,5 kJ
Fehérje 51 g 25,5 g
Zsír 28 g 14 g
Szénhidrát 88 g 44 g
Élelmi rost 18 g 9 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére