Laktózmentes csirkepástétom recept
Nyomtatás- 1 kg csirkemell
- 1 kisebb vöröshagyma
- 20 dkg laktózmentes margarin / vaj
- 4 db szardella vagy egy fél tubus laktózmentes szardellapaszta
- 1 pohár laktózmentes tejföl
- 4-5 db csemege uborka
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 citrom facsart leve
- só, bors
Elkészítés:
- A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd bő vízben tegyük fel főni és főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul.
- Amikor a csirke megfőtt, szűrjük le, majd kétszer daráljuk le.
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
- A darált csirkemellet dolgozzuk el az apróra vágott vöröshagymával és a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a laktózmentes tejfölt.
- Ha olajban lévő szardellát vásároltunk, csepegtessük jól le, majd vágjuk/daráljuk apróra és keverjük hozzá a darált csirkéhez. Szardellapaszta esetében szimplán keverjük hozzá a csirkéhez a krémet.
- A csemegeuborkát és a kaliforniai paprikát mossuk meg, vágjuk apró kockákra és a frissen facsart citrom levével együtt adjuk hozzá a masszához. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, egyéb fűszerekkel.
- Egy őzgerinc formát enyhén nedvesítsünk meg, béleljünk ki celofánnal, majd jól nyomkodjuk bele az elkészített masszát, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
- Tálalás előtt borítsuk ki egy hosszúkás tálra a pástétomot és díszítsük friss zöldségekkel, például uborkakarikákkal, paradicsommal, vagy metélőhagymával.
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Laktózmentes csirkepástétom receptünket nem csak tejcukor érzékenyeknek ajánljuk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
- Címke: citrom csemege uborka csirkemell hagyma kaliforniai paprika laktózmentes tejföl laktózmentes vaj szardella