Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes csirkepástétom recept

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes csirkepástétom receptHozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 20 dkg laktózmentes margarin / vaj
  • 4 db szardella vagy egy fél tubus laktózmentes szardellapaszta
  • 1 pohár laktózmentes tejföl
  • 4-5 db csemege uborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 citrom facsart leve
  • só, bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd bő vízben tegyük fel főni és főzzük addig, míg teljesen meg nem puhul.
  • Amikor a csirke megfőtt, szűrjük le, majd kétszer daráljuk le.
  • A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apró kockákra.
  • A darált csirkemellet dolgozzuk el az apróra vágott vöröshagymával és a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a laktózmentes tejfölt.
  • Ha olajban lévő szardellát vásároltunk, csepegtessük jól le, majd vágjuk/daráljuk apróra és keverjük hozzá a darált csirkéhez. Szardellapaszta esetében szimplán keverjük hozzá a csirkéhez a krémet.
  • A csemegeuborkát és a kaliforniai paprikát mossuk meg, vágjuk apró kockákra és a frissen facsart citrom levével együtt adjuk hozzá a masszához. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, egyéb fűszerekkel.
  • Egy őzgerinc formát enyhén nedvesítsünk meg, béleljünk ki celofánnal, majd jól nyomkodjuk bele az elkészített masszát, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  • Tálalás előtt borítsuk ki egy hosszúkás tálra a pástétomot és díszítsük friss zöldségekkel, például uborkakarikákkal, paradicsommal, vagy metélőhagymával.

Elkészítési idő: 1 óra + hűtés

Nehézségi szint: kezdő

Laktózmentes csirkepástétom receptünket nem csak tejcukor érzékenyeknek ajánljuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg. A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória:

ugrás az oldal tetejére