Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Ananászos csirkemell a laktózmentes ebéd

Nyomtatás Nyomtatás

ananászos csirkemell a laktózmentes ebédHozzávalók 4 személyre:

  • 500 g csirkemell
  • 300 g ananászkonzerv vagy 10 db ananászkarika
  • 100 g laktózmentes edámi sajt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki. Fűszerezzük be sóval és borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süssük ki mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt.
  • Vegyünk elő egy hőálló sütőtálat, majd az elősütött hússzeleteket halmozzuk egymás mellé.
  • Az ananászkonzervet bontsuk ki, levét öntsük le, majd helyezzük az ananászkarikákat a húsokra. (Tegyünk bőven ananászkarikákat a húsokra, nem baj ha egy hús fölé több is kerül!)
  • A laktózmentes edámi sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd szórjuk rá az ananásszal fedett húsokra.
  • Az így előkészített tálat helyezzük a sütőbe és 20 perc alatt, 200 fokon grill sütéssel vagy felső sütésen pirítsuk rá a sajtot.
  • Ha kész, forrón tálaljuk friss salátával, párolt rizzsel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egy adag
Energia 318,5 kcal/ 1305,8 kJ
Fehérje 37,7 g
Zsír 10,5 g
Amelyből telített zsírsav 4,8 g
Szénhidrát 16,2 g
Amelyből cukor 8 g
Élelmi rost 0,7 g

A laktózmentes ebéd receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de továbbadás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére