- 500 g csirkemell
- 300 g ananászkonzerv vagy 10 db ananászkarika
- 100 g laktózmentes edámi sajt
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki. Fűszerezzük be sóval és borssal, majd egy serpenyőben kevés olajon hirtelen süssük ki mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt.
- Vegyünk elő egy hőálló sütőtálat, majd az elősütött hússzeleteket halmozzuk egymás mellé.
- Az ananászkonzervet bontsuk ki, levét öntsük le, majd helyezzük az ananászkarikákat a húsokra. (Tegyünk bőven ananászkarikákat a húsokra, nem baj ha egy hús fölé több is kerül!)
- A laktózmentes edámi sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le, majd szórjuk rá az ananásszal fedett húsokra.
- Az így előkészített tálat helyezzük a sütőbe és 20 perc alatt, 200 fokon grill sütéssel vagy felső sütésen pirítsuk rá a sajtot.
- Ha kész, forrón tálaljuk friss salátával, párolt rizzsel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 318,5 kcal/ 1305,8 kJ |
Fehérje | 37,7 g |
Zsír | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsav | 4,8 g |
Szénhidrát | 16,2 g |
Amelyből cukor | 8 g |
Élelmi rost | 0,7 g |
A laktózmentes ebéd receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [2] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de továbbadás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.