- 250 g laktózmentes túró
- 3 gerezd (30 g) fokhagyma
- 1 nagyobb fej (100 g) lilahagyma
- 200 g laktózmentes puha vaj
- 2 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só, bors
Elkészítés:
- A lilahagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk – vagy aprítógépben összezúzzuk.
- A laktózmentes túrót kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és végül hozzáadjuk a hagymákat is.
- Alaposan összekeverjük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. (Ha még krémesebbre szeretnénk, adhatunk hozzá 1-2 kanálnyi rizstejszínt [2].)
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban, 10 adag készítésekor:
Energia | 810,5 kJ / 197,7 kcal |
Fehérje | 3,8 g |
Zsír | 18,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,9 g |
Szénhidrát | 2,7 g |
amelyből cukrok | 1,3 g |
Rost | 0,5 g |
A laktózmentes körözött receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].