Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes meleg reggeli – köles fahéjas-almás feltéttel

Nyomtatás Nyomtatás

Laktózmentes meleg reggeli - köles fahéjas-almás feltéttelHozzávalók 2 fő részére:

  • 100 g hántolt köles
  • 300 ml ALPRO mandulaital
  • 2 db közepes méretű alma (250 g)
  • 2 evőkanál cukor (40 g)
  • 2 csapott teáskanál őrölt fahéj (3 g)

Elkészítés:

  • A kölest hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd a mandulaitallal együtt egy lábasba öntjük.
  • Mikor forr, levesszük a lángot és fedő alatt addig pároljuk, míg az összes folyadékot felszívja. Néha meg-megkevergetjük.
  • Ha besűrűsödött, lehúzzuk a tűzhelyről és lefedve hagyjuk hűlni.
  • Közben elkészítjük az almás feltétet: Az almát felkockázzuk és egy teflon (száraz) serpenyőben közepes lángon pirítani kezdjük.
  • Ha már engedett egy kis levet, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral és rázogatjuk, hogy a gyorsan karamellizálódó cukor minél több helyen érje az almakockákat.
  • A még meleg / langyos kölest kis tálakba kanalazzuk és a fahéjas-almás feltéttel tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia 1210,4 kJ / 302,6 kcal
Fehérje 5,7 g
Zsír 2,6 g
ebből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 64,1g
amelyből cukrok 27,9g
Rost 6,0 g

A köles fahéjas-almás feltéttel laktózmentes receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére