Laktózmentes pikáns borsófőzelék
Nyomtatás- 1 kg zöldborsó
- 2 evőkanál laktózmentes vaj vagy margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl húsleves alaplé
- 1-1,5 dl ALPRO kókuszos főzőkrém („kókusztejszín”)
- só, bors
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
- A vajat és az olajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Közben adunk hozzá 2-3 evőkanál alaplevet.
- Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig így kevergetjük, majd hozzáadjuk a borsót és az alaplével felöntjük. Fedő alatt 10-12 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről, kb. kétfelé osztjuk. Az egyik adagot és botmixerrel összeturmixoljuk.
- Összekeverjük a pürésített és a darabosra hagyott főzeléket, átkeverjük, hozzáöntjük a kókuszos főzőkrémet és visszatesszük a tűzhelyre. Összeforraljuk, közben enyhén sózzuk-borsozzuk, majd üresen, vagy feltéttel tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Az tévhit, hogy a laktózintolerancia esetén a zöldborsót nem szabad fogyasztani.
A receptet Nógrádi Katalin dietetikus lektorálta.
Kategória: Klasszikus receptek