Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes pikáns borsófőzelék

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes borsófőzelék - tejmentes receptHozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 evőkanál laktózmentes vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 1-1,5 dl ALPRO kókuszos főzőkrém (“kókusztejszín”)
  • só, bors

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
  • A vajat és az olajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Közben adunk hozzá 2-3 evőkanál alaplevet.
  • Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig így kevergetjük, majd hozzáadjuk a borsót és az alaplével felöntjük. Fedő alatt 10-12 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzhelyről, kb. kétfelé osztjuk. Az egyik adagot és botmixerrel összeturmixoljuk.
  • Összekeverjük a pürésített és a darabosra hagyott főzeléket, átkeverjük, hozzáöntjük a kókuszos főzőkrémet és visszatesszük a tűzhelyre. Összeforraljuk, közben enyhén sózzuk-borsozzuk, majd üresen, vagy feltéttel tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Az tévhit, hogy a laktózintolerancia esetén a zöldborsót nem szabad fogyasztani.

A receptet Nógrádi Katalin dietetikus lektorálta.

Kategória:

ugrás az oldal tetejére