Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes rakott krumpli

Nyomtatás Nyomtatás

Laktózmentes rakott krumpli receptHozzávalók kb. 6 adaghoz:

  • kb. 8 db (900 g) közepes méretű krumpli
  • 6 db közepes (M-es) méretű tojás
  • kb. 20 dkg (nem túl csípős, pl Gyulai) kolbász
  • 3 dl laktózmentes natúr joghurt
  • 1,5 dl ALPRO rizs főzőkrém “rizstejszín”
  • laktózmentes vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

  • A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük, közben egy másik lábosban a tojásokat keményre főzzük.
  • A kolbászt felkarikázzuk, a sütőtálat kivajazzuk.
  • A megfőtt krumplit hideg vízzel leöblítjük, héját késsel lehúzzuk és felkarikázzuk.
  • A keményre főtt tojást megpucoljuk és felkarikázzuk.
  • A sütőtálba rakjuk a hozzávalókat: krumplikarikák, tojás, kolbász, krumpli, tojás, kolbász és a tetejére krumpli.
  • A natúr joghurtot enyhén megsózzuk, összekeverjük a rizstejszínnel és az egészet ráöntjük a tálban összeállított rétegekre.
  • Alufóliával lefedjük és 180 °C fokon sütjük 25 percig, majd eltávolítjuk az alufóliát és további 15-20 percig sütjük.

Elkészítési idő: 90-100 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom 1 adagban, 6 adag készítésekor:

Energia 1687,2 kJ / 411,5 kcal
Fehérje 19,9 g
Zsír 21,5 g
 amelyből telített zsírsavak 8,1 g
Szénhidrát 31,7 g
 amelyből cukrok 4,0 g
Rost 4,7 g

A laktózmentes rakott krumpli receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória:

ugrás az oldal tetejére