- kb. 8 db (900 g) közepes méretű krumpli
- 6 db közepes (M-es) méretű tojás
- kb. 20 dkg (nem túl csípős, pl Gyulai) kolbász
- 3 dl laktózmentes natúr joghurt
- 1,5 dl ALPRO rizs főzőkrém „rizstejszín” [2]
- só
- laktózmentes vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
- A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük, közben egy másik lábosban a tojásokat keményre főzzük.
- A kolbászt felkarikázzuk, a sütőtálat kivajazzuk.
- A megfőtt krumplit hideg vízzel leöblítjük, héját késsel lehúzzuk és felkarikázzuk.
- A keményre főtt tojást megpucoljuk és felkarikázzuk.
- A sütőtálba rakjuk a hozzávalókat: krumplikarikák, tojás, kolbász, krumpli, tojás, kolbász és a tetejére krumpli.
- A natúr joghurtot enyhén megsózzuk, összekeverjük a rizstejszínnel és az egészet ráöntjük a tálban összeállított rétegekre.
- Alufóliával lefedjük és 180 °C fokon sütjük 25 percig, majd eltávolítjuk az alufóliát és további 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: 90-100 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom 1 adagban, 6 adag készítésekor:
Energia | 1687,2 kJ / 411,5 kcal |
Fehérje | 19,9 g |
Zsír | 21,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,1 g |
Szénhidrát | 31,7 g |
amelyből cukrok | 4,0 g |
Rost | 4,7 g |
A laktózmentes rakott krumpli receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].