Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes sajtos roló

Nyomtatás Nyomtatás

Sajtos roló laktózmentesenÚjabb klasszikus sós finomságot készítettünk el laktózmentesen. Ezúttal a sajtos roló receptjét mutatjuk be.

Hozzávalók kb. 15 db-hoz

  • 250 g leveles tészta
  • 4 tojássárgája
  • 60 g laktózmentes vaj
  • 100 g reszelt sajt + 50 g a végekre
  • 150 ml rizs főzőkrém (rizstejszín)

Elkészítés:

  • A leveles tésztát kiterítjük – ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 1,5-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis fém hengerekre tekerjük, melyeket sütőpapíros tepsire helyezünk.
  • Tojással lekenjük és 210°C fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Ha kész, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a fém hengerről és megtöltjük
  • Míg sül, elkészítjük a krémet. A sajtot, a rizstejszínt és a sót egy lábasba tesszük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat.
  • Összekeverjük, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a laktózmentes vajat és habosra keverjük.
  • A kihűlt hengereket megtöltjük a krémmel, majd a végeire kis csipetnyi reszelt sajtot nyomunk.

Elkészítési idő: kb. 65 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyag tartalom 1 sajtos rolóban

Energia 648,2 kJ / 158,1 kcal
Fehérje 4,2 g
Zsír 12,5 g
  amelyből telített zsírsavak 5,1 g
Szénhidrát 7,2 g
  amelyből cukrok 0,3 g
Élelmi rost 1,1 g

A sajtos roló laktózmentesen receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére