- 1 kg sütőtök – magozva, hámozva
- 2 ek. napraforgó olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tk. só
- 2 tk. borsikafű
- 2 csipetnyi reszelt szerecsendió
- 2 dl Magic Milk laktózmentes tej
- 2 dl Magic Milk laktózmentes tejföl
- kb. 8 dl víz
- levesgyöngy / pirított kenyérkocka / pirított tökmag
Elkészítés:
- A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk.
- A szintén felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd megsózzuk.
- Ekkor rátesszük a sütőtököt, és felöntjük tejjel és annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Puhára főzzük a sütőtököt.
- Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, majd borsikafűvel, szerecsendióval ízesítjük.
- 5 perc alatt összefőzzük levesgyönggyel, friss pirítóssal vagy pirított tökmaggal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
A sütőtök krémleves a késő ősz, tél egyik kedvenc levese.
A gyerekek is szeretik, finom rostozata miatt könnyen emészthető.
A laktózérzékenyek készíthetik laktózmentes tejjel és tálaláskor laktózmentes tejföllel ízesíthető