Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes zserbós túrós pohárkrém – 20 perc

Nyomtatás Nyomtatás

laktozmentes zserbós pohárkrémHozzávalók 6-8 adaghoz – mérettől függően:

A túrókrémhez:

  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2 dl laktózmentes habtejszín felverve
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

A további rétegekhez:

  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált dióbél
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A túrót kikeverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
  • Az étcsokoládét felaprítjuk, a darált diót összekeverjük a porcukorral, majd összeállítjuk a krémünket.
  • A poharak aljába lekvár kerül, rá egy adag túrókrém, majd a porcukros dióbél következik, ismét túrókrém és végül a tetejére aprított csokoládé.
  • Azonnal tálalhatjuk.

Tipp: a rétegeket ízlés szerint variálhatjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 20 perc

Tápanyagtartalom
 6 adag
készítésekor
8 adag
készítésekor
Energia 1863,3 kJ / 454,6 kcal 1397,3 kJ / 340,8 kcal
Fehérje 9,1 g 6,9 g
Zsír 29,0g 21,7 g
 amelyből telített zsírsav 16,8 g 12,6 g
Szénhidrát 36,0g 27,0 g
 amelyből cukrok 24,5 g 18,4 g
Rost 1,9 g 1,4 g

A laktózmentes zserbó – túrós pohárkrém receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére