Lilahagymás gombasaláta – tejmentes recept.
NyomtatásHozzávalók 2 kiadós gombasaláta adaghoz:
50 dkg csiperke gomba
3-4 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
4 szelet kenyér
Az öntethez:
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk, a lilahagymát meghámozzuk és felkarikázzuk.
Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a lilahagyma karikákat és 3-4 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a szétnyomott fokhagymát és 6-8 perc alatt illatosra pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A kenyeret megpirítjuk és kis darabokra tépkedjük.
Az öntethez a fehérborecetet összekeverjük az olívaolajjal.
Ha minden elkészült, a kenyérdarabokat összeforgatjuk a lilahagymás-gombával és az egészet meglocsoljuk az öntettel.
Melegen tálaljuk.
A gombasaláta recept öntete sem tartalmaz tejet így nem csak laktózérzékenyek, hanem tejallergiások is nyugodtan kipróbálhatják.
- Címke: fokhagyma gomba lilahagyma olívaolaj tejmentes