Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Málnás sárgadinnyés áfonyaturmix – tejmentes recept

Nyomtatás Nyomtatás

áfonyás málnás tejmentes turmix receptHozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g málna
  • 200 g áfonya
  • 3 dl ALPRO mandulaital
  • 100 g sárgadinnye
  • 3 evőkanál méz

 Elkészítés:

  • A málnát és az áfonyát megmossuk, a sárgadinnye héját levágjuk, magjait kikanalazzuk, húsát felkockázzuk.
  • Minden alapanyagot egy tálba mérünk és botmixerrel turmixoljuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Nehézségi szint: kezdő

A turmix előnyei:

  • a málnának és a sárgadinnyének említésre méltó a C-vitamin tartalma.
  • A málna és az áfonya rostban (pektin), vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag.
  • A sárgadinnye az egyik legtöbb karotint tartalmazó gyümölcs. Jelentős mennyiségben tartalmaz még folsavat is.

Tápanyagtartalom 1 adagban

Energia 589kJ /141 kcal
Fehérje 1,5 g
Zsír 1,9 g
  amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 11,9 g
  amelyből cukrok 8,5 g

A tejmentes turmix receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.


			
			
			
			
						Kategória: , , 

ugrás az oldal tetejére