- 200 g málna
- 200 g áfonya
- 3 dl ALPRO mandulaital [2]
- 100 g sárgadinnye
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
- A málnát és az áfonyát megmossuk, a sárgadinnye héját levágjuk, magjait kikanalazzuk, húsát felkockázzuk.
- Minden alapanyagot egy tálba mérünk és botmixerrel turmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: kezdő
A turmix előnyei:
- a málnának és a sárgadinnyének említésre méltó a C-vitamin tartalma.
- A málna és az áfonya rostban (pektin), vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag.
- A sárgadinnye az egyik legtöbb karotint tartalmazó gyümölcs. Jelentős mennyiségben tartalmaz még folsavat is.
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 589kJ /141 kcal |
Fehérje | 1,5 g |
Zsír | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 11,9 g |
amelyből cukrok | 8,5 g |
A tejmentes turmix receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].