[1]Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
6 dkg kókuszzsír
12 dkg búzaliszt
1 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál víz
2-3 db alma
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
A mandulakrémhez:
1 db tojás
1 púpos evőkanál cukor
3 dkg kókuszzsír
6 dkg darált mandula
Elkészítés:
A kókuszzsírt enyhén megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a búzalisztet és a vizet és összegyúrjuk.
A tésztát kizsírozott, kilisztezett tortaforma aljába nyomkodjuk és elegyengetjük.
A mandulakrémhez a tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt és a darált mandulát és összekeverjük.
A krémet az alapra kanalazzuk és elegyengetjük.
Az almákat meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk.
A cikkeket a mandulás krémre helyezzük, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 30 percig sütjük, majd felmelegített sárgabarack lekvárt kenünk a tetejére és még visszatoljuk további 5-10 percre a sütőbe.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Mai receptünk nem tartalmaz tejszármazékot, így tejfehérje és laktózmentes is egyszerre.
Almás lepény receptünket tejallergiások és laktózérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják!