[1]A piláf az arab és közel-keleti konyha alapétele.
Köretként, és főételként is fogyaszthatjuk. Könnyen elkészíthető, rendkívüli módon variálható egytálétel.
Mi most a mazsolát, és a mandulát választottuk társul. Mutatjuk hogyan:
Hozzávalók:
1 pohár (2 dl) rizs
1 evőkanál ALPRO margarin (laktózmentes)
1 kisebb fej vöröshagyma
8 dkg mazsola
10 dkg szeletelt mandula
4 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk és a vajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulaszeleteket és a rizst, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és alacsony lángon, fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Elkészítési idő: 25 perc
A recept nem tartalmaz tejet, így tejfehérjét és tejcukrot sem tartalmaz. Tejmentes, laktózmentes.