Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Meggyes – kakaós sorbet tejmentes hűsítő

Nyomtatás Nyomtatás

A nyári kánikulában kitűnő hűsítő a sorbet, amely tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is fogyaszthatják.

sorbet tejmentes receptHozzávalók 3 adaghoz:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 3 dl víz
  • 1 dl kókuszkrém
  • ízlés szerint édesítőszer vagy cukor
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixoljuk, majd tálkába tesszük.
  • Betesszük a fagyasztóba kb. 3 órára, de közben fél óránként megkevergetjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 10 perc (plusz a kevergetés)

Tápanyagtartalom 3 adag készítésekor 1 adag sorbetben

Energia 374,2 kJ / 88,4 kcal
Fehérje 1,0 g
Zsír 3,2 g
  amelyből telített zsírsavak 2,8 g
Szénhidrát 13,3 g
   amelyből cukrok 11,8 g
Rost 0,2 g

A sorbet recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére