A nyári kánikulában kitűnő hűsítő a sorbet, amely tejmentes így laktózérzékenyek [1] és tejfehérje allergiások [2] is fogyaszthatják.
- 20 dkg magozott meggy
- 3 dl víz
- 1 dl kókuszkrém [4]
- ízlés szerint édesítőszer vagy cukor
- 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan összeturmixoljuk, majd tálkába tesszük.
- Betesszük a fagyasztóba kb. 3 órára, de közben fél óránként megkevergetjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 10 perc (plusz a kevergetés)
Tápanyagtartalom 3 adag készítésekor 1 adag sorbetben
Energia | 374,2 kJ / 88,4 kcal |
Fehérje | 1,0 g |
Zsír | 3,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,8 g |
Szénhidrát | 13,3 g |
amelyből cukrok | 11,8 g |
Rost | 0,2 g |
A sorbet recept tápérték számítását a Nutricomp [5] szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.