[1]Vége az unalmas reggeleknek!
Laktózmentes reggeli ötlet!
Egy egészséges, igazi tavaszi kencével indíthatjuk a napot!
A menta még izgalmasabbá teszi a friss zöldborsó ízét.
Hozzávalók:
100 g zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
Elkészítés:
A zöldborsót sós vízben közepesnél nagyobb lángon puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a petrezselymet és a mentát és megpucoljuk a fokhagymagerezdet.
A kihűlt zöldborsót egy mély tálba öntjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet, beleszórjuk a petrezselymet és a mentát, kevés sót és borsot és botmixerrel pürésítjük.
Magos kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
A laktózmentes reggeli receptünk tejet és tejszármazékot egyáltalán nem tartalmaz.