- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg porcukor
- 3-4 teáskanál kandírozott narancshéj
- kevés víz
A hempergetéshez:
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- A porcukrot és a darált mandulát egy tálba mérjük és egy pohárba vizet engedünk.
- Hozzáadunk a porcukros-mandulás keverékhez 2 teáskanál vizet és gyúrni kezdjük.
- Addig növeljük a víz mennyiségét, míg össze nem áll a tészta.
- Ha összeállt, egy gyúródeszkán kilapítjuk és rászórjuk a felaprított kandírozott narancshéjat és alaposan összegyúrjuk.
- Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és cukrozatlan kakaóporban hempergetjük meg.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Egyszerű, de nagyszerű gasztroajándék az igazán édesszájúaknak! Kis celofán tasakba csomagolva, szép szalaggal átkötve akár a Mikulás csomagba is rakhatjuk!