Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Narancsos-mézeskalács ízű sütigolyók – laktózmentes

Nyomtatás Nyomtatás

Narancsos-mézeskalácsos sütigolyók - laktózmentesEgy egyszerű piskótából is készíthetünk vendégváró sütigolyókat az ünnepekre. Így lesz egy már unalomig ismert tepsis süteményből változatos, jópofa falatnyi édesség.

Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:

2 tojásos piskótához:

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás kettéválasztva
  • 2 csapott (40 g) evőkanál cukor
  • 2 evőkanál (22 g) lisztű

görgető keverékhez:

  • 3 csapott evőkanál (90 g) narancslekvár
  • 1-2 csipetnyi őrölt fahéj – ízlés szerint
  • 2 csapott evőkanál (20 g) porcukor
  • fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

  • A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük.
  • A fehérjehabot óvatosan összeforgatjuk a sárgájával, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is és elkeverjük, vigyázva, hogy ne essen nagyon össze.
  • Az így kapott masszát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C fokos sütőben kb. 12 – 15 perc alatt készre sütjük.
  • Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk fokozatosan a narancslekvárt, jól összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta, és formázható legyen.
  • A porcukrot, a mézeskalácsfűszert, és a fahéjat egy tálkában összekeverjük.
  • Kis gombócokat formázunk a tésztából, és az ízesített porcukorban meghempergetve, vagy olvasztott, tejcukormentes étcsokoládéval bevonva tálaljuk.

Elkészítési idő: 2 x 30 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyag tartalom 1 darabban

20 darab készítésekor 25 darab készítésekor
Energia 122,0 kJ / 30,5 kcal 96,0 kJ / 24,0 kcal
Fehérje 0,7 g 0,5 g
Zsír 0,5 g 0, 4 g
  amelyből telített zsírsavak 0,2 g 0,1 g
Szénhidrát 5,8 g 4,6 g
  amelyből cukrok 4,8 g 3,8 g
Élelmi rost 0,1g 0

A laktózmentes sütigolyók receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére