Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Őszi rántotta, ízletes laktózmentes vacsora – 15 perc

Nyomtatás Nyomtatás

rántotta laktózmentes receptHozzávalók 1 főre:

  • 1 kisebb darab vöröshagyma (kb. 30 g)
  • 100 g paradicsom
  • 50 g cukkini
  • 50 g lecsópaprika
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 5 g napraforgóolaj (2 teáskanál) 
  • só, bors, egyéb fűszerek

Elkészítés:

  • A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
  • A paradicsomot, cukkinit és a paprikát mossuk meg, majd vágjuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
  • Az olajat tegyük egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd enyhén pirítsuk le a vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma összeesett, adjuk hozzá a felaprított zöldségeket is, majd folyamatosan keverve, kevés vizet (kb. 3 cl) aláöntve pároljuk puhára őket kb. 5 perc alatt.
  • A tojásokat ezalatt mossuk meg, egyesével üssük fel, ízesítsük kevés sóval és borssal, majd villa segítségével verjük fel.
  • Ha a zöldségeket puhára pároltuk, enyhén pirítsuk le őket, majd öntsük rá a felvert tojásokat és 2 perc alatt folyamatosan megkeverve süssük készre a rántottát.
  • Forrón tálaljuk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Energia 242 kcal/ 1012 kJ
Fehérje 13,4 g
Zsír 15,1 g
Amelyből telített zsírsav 3,1 g
Szénhidrát 12,8 g
Élelmi rost 4,3 g

Az őszi rántotta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A laktózmentes vacsora recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére