- 1 kisebb darab vöröshagyma (kb. 30 g)
- 100 g paradicsom
- 50 g cukkini
- 50 g lecsópaprika
- 2 db közepes méretű tojás
- 5 g napraforgóolaj (2 teáskanál)
- só, bors, egyéb fűszerek
Elkészítés:
- A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
- A paradicsomot, cukkinit és a paprikát mossuk meg, majd vágjuk kb. 2×2 cm-es kockákra.
- Az olajat tegyük egy serpenyőbe, hevítsük fel, majd enyhén pirítsuk le a vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma összeesett, adjuk hozzá a felaprított zöldségeket is, majd folyamatosan keverve, kevés vizet (kb. 3 cl) aláöntve pároljuk puhára őket kb. 5 perc alatt.
- A tojásokat ezalatt mossuk meg, egyesével üssük fel, ízesítsük kevés sóval és borssal, majd villa segítségével verjük fel.
- Ha a zöldségeket puhára pároltuk, enyhén pirítsuk le őket, majd öntsük rá a felvert tojásokat és 2 perc alatt folyamatosan megkeverve süssük készre a rántottát.
- Forrón tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Energia | 242 kcal/ 1012 kJ |
Fehérje | 13,4 g |
Zsír | 15,1 g |
Amelyből telített zsírsav | 3,1 g |
Szénhidrát | 12,8 g |
Élelmi rost | 4,3 g |
Az őszi rántotta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [2] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A laktózmentes vacsora recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.